Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Tăriceanu, prezent la parada de la Arcul de Triumf: "Să depăşim ura şi dezbinarea"

Saturday, 01 December 2018, 10:50 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, afirmă că Ziua Naţională este a tuturor celor care îşi preţuiesc istoria şi identitatea şi îşi doreşte ca românii să depăşească "ura şi dezbinarea" pentru a contribui împreună la proiecte pentru un viitor prosper.

"Ziua Naţională a României este a tuturor românilor care îşi preţuiesc istoria şi identitatea. La ceas aniversar pentru poporul român îmi doresc să depăşim ura şi dezbinarea şi să contribuim cu toţii la proiecte care ne unesc pentru a oferi un viitor prosper României", spune Tăriceanu, într-un mesaj postat sâmbătă pe Facebook.

El arată că este de datoria generaţiei actuale de a duce mai departe idealurile celor care au înfăptuit Marea Unire.

"De 1 Decembrie cinstim memoria elitelor politice şi intelectuale, precum şi a tuturor celor care au contribuit la realizarea idealului naţional prin sângele vărsat. În urmă cu 100 de ani, românii au înţeles că împreună pot transforma România într-o mare naţiune suverană şi democratică, mândră de identitatea sa istorică. În anul Centenar este datoria noastră de a duce mai departe idealurile celor care au înfăptuit Marea Unire, de a face din România următorilor 100 de ani o ţară prosperă, demnă şi al cărui nume să fie rostit cu mândrie şi respect peste tot în lume", a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL