Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Efectele pandemie COVID-19. Australia ÎNCHIDE frontiera dintre două state. Măsura, o premieră în ultimii 100 de ani

Monday, 06 July 2020, 11:17 Sursă: Realitatea.net

Este pentru prima dată când frontiera dintre cele două state este închisă în ultimii o sută de ani. Ultima oară când autorităţile au restricţionat deplasările între cele două state a fost în 1919, în timpul pandemiei de gripă spaniolă.

''Este decizia corectă, decizia potrivită în acest moment, având în vedere provocările semnificative cu care ne confruntăm în ceea ce priveşte limitarea răspândirii acestui virus'', a declarat premierul statului Victoria, Daniel Andrews.

Iniţiativa va fi, însă, o lovitură dată redresării economice a Australiei care se îndreaptă spre prima recesiune din aproape trei decenii, notează Reuters.

Numărul de cazuri de COVID-19 înregistrate în Melbourne, capitala statului Victoria, a crescut în ultimele zile, ceea ce a determinat autorităţile să pună în aplicare măsuri stricte de distanţare fizică în 30 de suburbii şi să dispună carantina în nouă blocuri de locuinţe publice.

Numai în ultimele 24 de ore, statul Victoria a raportat 127 de noi cazuri de infectare cu COVID-19, aceasta fiind și cea mai mare creştere a cazurilor noi de la o zi la alta de la începutul pandemiei și până în prezent. De asemenea, au fost raportate două decese, primele consemnate la nivel naţional în peste două săptămâni. În urma acestora, bilanţul total al deceselor asociate COVID-19 în Australia a ajuns la 106.

Premierul din New Souht Wales, Gladys Berejiklian, a declarat că nu există o intenţie imediată de redeschidere a frontierei, unde vor fi desfăşurate patrule militare pentru prevenirea trecerilor ilegale, începând din noaptea de luni spre marţi, de la ora 23:59 (ora locală).

Potrivit lui Berejiklian, oamenii vor putea să solicite permise zilnice pentru trecerea frontierei, însă vor exista întârzieri de circa trei zile în emiterea acestora.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL