Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Echipa ECRIDA, din cadrul Universității Politehnica, din București, selectată să reprezinte România în programul REXUS/BEXUS

Thursday, 28 May 2020, 16:37 Sursă: Realitatea.net

Experimentul echipei ECRIDA a fost acceptat pentru selecția finală din peste 100 de experimente propuse de universități de top din toată Europa. În decembrie 2019, a fost invitată în Olanda pentru a prezenta proiectul la selecția finală a concursului în fața unui grup de experți ai Agenției Spațiale Europene, alături de alte 15 echipe europene. 

Imagine

Experimentul a fost acceptat în campania REXUS și va fi plasat la bordul rachetei REXUS29, care va fi lansată în martie 2021 din Cercul Polar. 

Imagine

Scopul misiunii?

1. Realizarea unui dispozitiv capabil să printeze probe 3D în condiții de gravitație redusă la bordul rachetei REXUS, folosind fenomenul de fotopolimerizare al rășinilor în prezența radiației UV.

2. Printarea de obiecte 3D, polimerizând controlat o cantitate predefinită de rășină folosind un display ce emite lumina UV. 

3. Compararea specimenelor printate în spațiu cu cele printate pe Pământ cu scopul de a studia efectele microgravitației asupra fenomenului de fotopolimerizare.

4. Orientarea tinerelor generații către domeniul aerospațial prin prezentarea experienței și asigurarea continuității unei echipe românești în concurs.

5. Reprezentarea României în competițiile studențești externe.

6. Promovarea industriei spațiale din România. 

Imagine

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL