Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dublarea alocațiilor, ultimele decizii ale Guvernului Orban: ”Noi cheltuieli pentru buget care riscă să arunce România în HAOS”

Friday, 05 June 2020, 18:20 Sursă: Realitatea.NET

Într-o declarație de presă susținută vineri, premierul a atras atenția că parlamentarii votează acte normative fără să țină cont de realitatea economică din țară. ”Suntem în analiză. Şi aici răspunsul pe care îl dau este foarte clar: noi suntem un guvern responsabil. Tot ceea ce votează Parlamentul de o bună bucată de timp nu are nici o legătură cu realitatea economică din România, noi şi noi acte normative, noi cheltuieli pentru buget şi care riscă să arunce România în haos.

Nu este normal. Fac apel la responsabilitate către membrii Parlamentului: nu mai votaţi astfel de acte normative, nu mai votaţi pomeni, nu mai votaţi creşteri de cheltuieli, pentru care nu există resurse financiare”, a declarat Ludovic Orban, vineri, când a fost întrebat dacă liberalii iau în calcul atacarea la CCR a Legii privind dublarea alocaţiilor adoptată recent în Parlament.

Premierul a punctat și că ”România se află într-o situaţie mai dificilă decât alte ţări europene”, moștenind, un deficit şi grave dezechilibre economice, care au fost provocate de guvernarea anterioară. ”Expunerea noastră la criză este mult mai mare, cu riscuri mult mai mari. Dacă nu suntem prudenţi, dacă nu gândim fiecare măsură, dacă nu chibzuim fiecare pas, riscăm să provocăm o gravă criză economică”, a mai afirmat Ludovic Orban.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL