DRAMĂ! A murit părintele cinematografiei "gore"

Tuesday, 27 September 2016, 10:03 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Regizorul american Herschell Gordon Lewis, supranumit părintele cinematografiei "gore", a murit la 87 de ani, a declarat reprezentanta cineastului, pentru revista Entertainment Weekly, citată de EFE.

Potrivit sursei, regizorul "a murit liniștit în somn", duminică noapte. Reprezentanta cineastului a reamintit că acesta suferea de insuficiență cardiacă congestivă.

Născut la 15 iunie 1929 la Pittsburgh (Pennsylvania, SUA), Herschell Gordon Lewis a avut un rol fundamental în nașterea și consolidarea cinematografiei 'gore', un sub-gen al filmelor de groază bazat pe violență extremă, sângeroasă și viscerală.

Filmul său 'Blood Feast' (1963) este considerat un pionier al genului 'gore' și a avut o continuare, 40 de ani mai târziu, remake-ul 'Blood Feast 2: All U Can Eat' (2002), conform agerpres.ro. Filmografia lui Herschell Gordon Lewis include titluri ca 'Two Thousand Maniacs!' (1964), 'Color Me Blood Red' (1965) sau 'The Wizard of Gore' (1970).

"Ființa umană a avut mereu o sete uriașă de sânge", declarase regizorul în 2000, cu prilejul participării la San Sebastian Horror and Fantasy Film Festival din Spania.

 


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: CULTURĂ