Două fete de 15 ani, căzute în gol în cariera unei mine

Wednesday, 13 March 2019, 19:50 Sursă: REALITATEA.NET

În această după amiază în jurul orei 16.40, pe numărul de urgenţă 112 se dădea alarma de gradul zero. Două tinere căzuseră în gol în cariera Bididia din județul Tulcea şi nu se ştia foarte clar în ce situaţie se afla.

Adaugă părerea ta

Salvatorii ISU Tulcea şi echipajele ambulantei au fost mobilizate şi au ajuns în timp record la locul semnalat, potrivit Realitatea de Tulcea.

Pompierii au intervenit cu opt salvatori, printre care şi plutonierul major Iulian Arhire, care, pe cordeline de alpinism a coborât în rapel şi a salvat pe rând feţele, ambele în vârstă de 15 ani, care erau lovite şi speriate.

„Cele două tinere prezentau numeroase plăgi escoriate şi se instalase o uşoară hipotermie, dar erau stabile. Au fost preluate de echipajele de urgenţă şi transportate la spitalul judeţean pentru îngrijiri", a declarat şeful Serviciului de Ambulanţă Tulcea, dr. Dumitru Valcu.

Vântul sufla cu putere, ceea ce a făcut și mai greoaie intervenția. După extragerea celei de a două fete, a urmat și companionul lor, un cățel. Doar o minune a făcut ca cele două tinere cu spirit de aventura să nu îşi piardă vieţile în terenul deosebit de periculos. Detalii aici