Coronavirus - România: 182854 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dorin Iacob, la Realitatea PLUS: „ Nu numai că s-a pus pe butuci industria de apărare, însă s-a pierdut forța de muncă înalt calificată”

Tuesday, 06 October 2020, 16:59 Sursă: Realitatea PLUS

Dorin Iacob: „Nu vorbim doar de industria de apărare, ci vorbim de industrie în general. (...) Obligațiile noastre de a dota Armata sunt și o oportunitate de dezvoltare. (...) Ministerul Apărării face achiziții, însă guvernele trebuie să ajute la dezvoltarea industriei românești. (...) Industria de apărare la noi este pe butuci. (...) Achizițiile din domeniul militar sunt foarte importante, iar aliații noștri le privesc cu mare seriozitate. (...) Dacă noi nu suntem serioși în derularea unui contract, aceste lucruri se observă. Se va ști inclusiv și în ambasade.”

Dorin Iacob a comentat și afacerea IVECO.

Dorin Iacob: „Ministerul Apărării a organizat o licitație corect și pertinent. (…) Au fost trei mari actori Rheinmetall (împreună cu MAN), Renault Defence (împreună cu Dacia Pitești) și IVECO (cu Automecanica Mediaș). (…) Cei de la MAPN au decis să acorde contractul lui IVECO tocmai pentru că veneau cu o asemenea ofertă. (…) S-au încercat și înțelegeri cu cei de la Moreni. (…) Cei de la Apărare au găsit bine acest contract cu IVECO. (…) Unui investitor mare ca IVECO îi convine să găsească parteneri locali cu care să lucreze. (…) În astfel de achiziții participă și o agenției specializată de la Ministerul Industriei (care trebuie să implementeze legea offset-ului. (…) Nu numai că s-a pus pe butuci industria de apărare, însă s-a pierdut forța de muncă înalt calificată. (…) Unul din scopurile celor de la IVECO e să-și facă o rețea de service-uri în țară. (…) Informația pe care o am eu e că aceste service-uri nu sunt pentru camioanele militare. (…) Chestiunile de natură juridică sunt relative complexe. (…) Sunt convins că la nivelul Guvernului României lucrurile trebuie să se limpezească. Contractul trebuie să se deruleze în termenii negociați. (…) IVECO e prezent în piață de foarte mult timp.”

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL