Coronavirus - România: 1815 de cazuri confirmate

Doi urși din Armenia, lăsați să moară de foame, vor ajunge în România

Tuesday, 02 February 2016, 10:54 Sursă: REALITATEA.NET

"Urșii din Armenia vor ajunge la noi, sperăm pe la sfârșitul lunii martie. Actele din partea statului armean au fost finalizate, iar acum sperăm ca Ministerul Mediului din România și reprezentanții Academiei Române să își dea acordul pentru primirea la noi în țară a acestor animale.

Până acum două săptămâni au fost lăsați să moară de foame, împreună cu niște lei, într-un fel de grădină zoologică privată. Proprietarul acelei grădini a plecat definitiv din țară și nu l-a mai interesat ce se întâmplă cu animalele. Starea urșilor este deocamdată critică. Un urs care ar trebui să aibă 400 de kg nu depășește acum 50 de kg.

Acum sunt mult prea slăbiți pentru a putea fi transportați. Au fost mutați în urmă cu 10 zile la Grădina Zoologică din Erevan, unde sunt hrăniți și tratați adecvat, și sperăm că vor putea fi aduși în România, cu avionul, în luna martie", se arată în comunicatul de presă al Asociației pentru Protecția Animalelor "Milioane de Prieteni" din Brașov.

Reprezentanții Asociației "Milioane de Prieteni" speră ca cei doi urși să se refacă pentru a fi aduși în România, unde vor beneficia de toată atenția și îngrijirea de care au nevoie. Toate costurile de hrană și tratament în Erevan sunt suportate de Fundația Brigitte Bardot, care s-a declarat dispusă să suporte și costurile de transport până în România.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL