Coronavirus - România: 34226 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DNA, pe urmele unui trafic de influență în Primăria Capitalei

Friday, 04 October 2019, 14:28 Sursă: REALITATEA.NET

Cornel Pieptea şi Manuela Violeta Popescu, foşti consilieri generali în CGMB, sunt urmăriţi penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă, informează, vineri, DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații:

- PIEPTEA CORNEL, la data faptei consilier general și lider de grup al unei alianței politice în cadrul Consiliului General al Municipiului București (C.G.M.B.), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență,

- POPESCU MANUELA VIOLETA, la data faptei consilier general și președinte al Comisiei de Urbanism și Amenajarea Teritoriului de pe lângă Primaria Capitalei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la trafic de influență,

- Administrator al unei societăți comerciale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2012 – 2013, inculpatul Pieptea Cornel, în calitatea menționată mai sus, a pretins și primit prin intermediul inculpatei Popescu Manuela Violeta, de la administratorul unei societăți comerciale, sumele de 15.000 euro (remiși în sediul Consiliului General al Municipiului București) și 150.000 lei, pentru a–și exercita influența asupra consilierilor din cadrul C.G.M.B., în vederea aprobării unui proiect de hotărâre privind Planul de Urbanism Zonal (PUZ) ce privea construirea unui supermarket pe un teren situat în zona Șos. București-Ploiești.
Banii au fost remiși în două tranșe înainte și după aprobarea hotărârii ce privea PUZ-ul respectiv (18.12.2012).
Celor trei inculpați li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, precizează DNA în comunicatul citat.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL