Dezastru în Timiş, cel mai mare procesator de carne de porc din România nu mai exportă

Wednesday, 30 January 2019, 16:54 Sursă: REALITATEA.NET

Anunţ devastator pentru industria din Banat. Combinatul de porci Smithfield Prod, cel mai mare producător şi exportator din Româna, a anunţat că nu mai poate exporta carne din fermele din Timiş, ca urmare a confirmării a două focare de pestă porcină

Adaugă părerea ta

În Timiș, compania are aproximativ 350.000 de capete  și alți 200.000 de porci în fermele din județul Arad. Deocamdată niciuna dintre fermele Smithfield din Timiș nu este în zonele de restricții sanitar-veterinare, potrviti pressalert.ro.

Conform protocoalelor sanitar-veterinare, exporturile ar putea fi reluate abia după ce trec 40 de zile fără să se mai înregistreze cazuri noi de îmbolnăvire, dar nu înainte ca în zonele de risc să fie trimişi ”porci santinelă”.

Autoritățile din Timiş au confirmat, miercuri, cel de al doilea focar de pestă porcină africană din judeţ. Potrivit anchetatorilor, porcii bolnavi au fost livrați pe filiera ale cărei ramificaţii ajung în județul Bihor.

Potrivit zf.ro, grupul Smithfield este cel mai mare jucător de pe piaţa căr­nii. În 2017, a înregistrat o cifră de afaceri totală de peste 550 de milioane de euro). În 2017, combinatul avea aproximativ 1.000 de angajaţi.