Descoperire fascinantă. Cercetătorii sunt uluiți

Tuesday, 07 May 2019, 16:45, Sursă: REALITATEA.NET

O echipă de paleontologi a descoperit rămăşiţele unei noi rude a Tyrannosaurus rex (T. rex), cu o dimensiune semnificativ mai redusă în comparaţie cu acest dinozaur carnivor, conform unui studiu publicat de Universitatea din Edinburgh, citat de Xinhua.

Adaugă părerea ta

Numit Suskityrannus hazelae, acesta a trăit în urmă cu 92 de milioane de ani, în Cretacic, perioadă în care Pământul era populat de unii dintre cei mai mari dinozauri.

Noua specie a fost identificată de o echipă internaţională de cercetători, printre care se numără experţi de la Universitatea de Stat şi Institutul Politehnic Virginia (Virginia Tech) şi Universitatea Edinburgh, în urma studierii a două fosile descoperite la sfârşitul anilor '90.

Unul dintre obiecte a fost descoperit de doctor Sterling Nesbitt, palaeontolog la Virginia Tech, în 1998.

Suskityrannus hazelae era mult mai mic în comparaţie cu T. rex, însă corpul său avea aceeaşi formă, iar membrele inferioare erau adaptate pentru alergare, la fel ca în cazul vărului său mai mare.

Dinozaurul recent identificat a apărut cu circa 25 de milioane de ani înaintea lui T. rex.

''Suskityrannus hazelae reprezintă veriga lipsă între dinozaurii enormi care zdrobeau oase, precum T. rex, şi speciile mai mici din care aceştia au evoluat'', a explicat doctor Steve Brusatte de la Universitatea din Edinburgh.

Studiul a fost publicat în jurnalul ştiinţific Nature Ecology and Evolution. 

 

Sursa

Alte articole din: SOCIAL