Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizia CNA după plângerea făcută de mama tinerei, victimă a violului, pentru emisiunea lui Măruţă

Tuesday, 28 July 2015, 14:18 Sursă: REALITATEA.NET

Pro TV nu a primit nicio sancţiune de la CNA în cazul emisiunii "La Măruţă" în care a fost dezvăluită identitatea victimei violului din judeţul Vaslui, singura propunere făcută, de amendă cu 200.000 de lei, neîntrunind numărul necesar de voturi pentru a fi aplicată.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, marţi, din nou acest caz, după ce, pe 23 iulie, a amânat luarea unei decizii, membrii Consiliului sperând atunci că vor primi o sesizare scrisă şi de la familia victimei a cărei identitate a fost dezvăluită în emisiunea de la Pro TV.

Între timp, CNA a primit o scrisoare de la mama victimei privind emisiunea "La Măruţă". În legătură cu acest caz s-a autosesizat membrul Consiliului Monica Gubernat, iar Consiliul a primit în total 25 de sesizări.
 
În acest caz, membrul CNA Valentin Jucan a propus iniţial o sancţiune dură - întreruperea emisiei obişnuite a Pro TV pentru 10 minute, între orele 19.00 - 19.10, potrivit legislaţiei audiovizualului -, însă ulterior şi-a retras propunerea.

Valentin Jucan a susţinut o altă propunere, de amendare cu 200.000 de lei (amenda maximă posibilă, potrivit legislaţiei audiovizualului), făcută de membrul CNA Florin Gabrea. Însă această propunere nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a putea fi aplicată. "Pentru" amendarea Pro TV cu 200.000 de lei au votat Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Buda, Monica Gubernat şi Dorina Rusu, în timp ce Radu Călin Cristea, Radu Herjeu şi Laura Georgescu au votat "împotrivă".

Potrivit afirmaţiilor făcute de Valentin Jucan, Monica Gubernat şi Dorina Rusu, cazul ar putea fi rediscutat într-una dintre şedinţele viitoare ale Consiliului.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL