De ce trebuie să speli un avocado?

Thursday, 10 January 2019, 16:40, Sursă: REALITATEA.NET

Fructul de avocado se numără printre alimentele preferate ale oamenilor. Dar știai că trebuie să îl speli înainte de a-l curăța?

Adaugă părerea ta
Acesta este sfatul specialiștilor, care au constatat că agenții patogeni pot fi transmiși de la coajă la pulpa comestibilă din interior, atunci când cureți fructul. Iată ce se întâmplă dacă nu speli fructul de avocado înainte de a-l curăța și tăia!

Ce se întâmplă dacă nu speli bine fructul de avocado înainte de a-l curăța?

Ca parte a unei inițiative de a împiedica mâncarea contaminată să ajungă la consumatori, specialiștii din Statele Unite au colectat mai mult de 1.500 de probe de avocado pe o perioadă de 18 luni, între 2014 și 2016, pentru a determina prevalența a două tipuri de bacterii care pot provoca infecții potențial grave - salmonella și listeria monocytogenes.
 
Aproximativ 70% dintre probele de avocado colectate au fost importate în țară, în timp ce restul au fost cultivate intern. Specialiștii au testat prevalența salmonellei și a listeriei pe coaja fructului de avocado, precum și pe pulpă, adică partea comestibilă a fructelor. Rezultatele au arătat că 12 din 1615 de eșantioane (0,74%) conțineau salmonella pe coajă. Specialiștii au testat, de asemenea, 361 de probe de avocado pentru listeria monocytogenes pe coajă, găsind agentul patogen la 64 sau 17,73% dintre fructe. Au testat apoi 1.254 de fructe de avocado pentru listeria din pulpă, toate fructele importate (3 la număr) conținând bacteria.