Darius Vâlcov, sfâșiat de Alina Mungiu-Pippidi. "Mai bine s-ar duce în Venezuela"

Sunday, 10 February 2019, 09:57 Sursă: REALITATEA.NET

Alina Mungiu-Pippidi, o apărătoare constantă a măsurilor luate de regimul Dragnea, se distanțează într-un mod surprinzător și violent de principalul protejat al șefului PSD, Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la 8 ani cu executare pentru luare de mită.

Adaugă părerea ta

PSD preferă să piardă alegerile, dar să scape de puşcărie, spune Alina Mungiu-Pippidi, care o avertizează pe Viorica Dăncilă să nu dea ordonanța pe amnistie și grațuere.

Prezenţa lui Darius Vâlcov ca şef al politicilor publice şi principal purtător de imagine al guvernului este o greşeală majoră a lui Liviu Dragnea, arată analistul politic, și arată clar că amnistia rămâne proiectul de bază al PSD

Ceea ce desparte PSD de dezastrul total la alegerile viitoare, spune Alina Mungiu-Pippidi, este Viorica Dăncilă, "o contra eroină de Teleorman dacă vreodată a fost una, a cărei poveste va fi citită pe viitor în toate coafoarele de provincie în reviste glossy, de la povestea coafurii de Teleorman la preşedinţia Consiliului UE".

Alina Mungiu crede că Viorica Dăncilă e principalul obstacol în calea unei amnistii şi graţieri care ar anula principalul cîştig al societăţii noastre de pe urma anticorupţiei: desfiinţarea culturii de imunitate.

"Pentru că dacă e cert că statul de drept a fost încălcat şi de anticorupţie, şi nu o dată (mandate de securitate naţională folosite fără aprobare judecătorească în procese de corupţie, complete ilegale prin încălcarea repartizării aleatorii), asta nu înseamnă că tot ce s-a făcut în a stăvili o corupţie generalizată trebuie anulat şi, respectivii, toţi eliberaţi ca să o ia de la capăt, chiar dacă în cazul lor nu a existat nici o încălcare a vreunui drept sau proceduri", explică șefa României Curate într-un articol publicat în Adevarul.

Oamenii ştiu că o aministie pentru corupţie nu ar fi urmată de o pocăire, ci de o reluare.

"PSD nu a reuşit să dea garanţii suficiente în alt sens, iar prezenţa lui Darius Vâlcov ca şef al politicilor publice şi principal purtător de imagine (ce greşeală a lui Liviu Dragnea) al guvernului acestei coaliţii arată clar că amnistia rămîne proiectul de bază: sau s-ar duce şi el să dea sfaturi prin Madagascar sau mai bine Venezuela, că acolo au nevoie mare de o minune şi nu extrădează pe nimeni. Stă, că e sigur că scapă. Iar asta va fi decontat electoral major de către PSD", scrie Alina Mungiu-Pippidi.