Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

CUTREMUR PUTERNIC în VRANCEA. Acoperișuri CĂZUTE, locuințe FĂRĂ GAZE ȘI APĂ

Saturday, 22 November 2014, 22:13 Sursă: REALITATEA.NET

CUTREMUR VRANCEA. Mai multe locuințe au rămas fără gaze și apă în orașul Focșani, un acoperiș de bloc și tencuiala mai multor clădiri au căzut, potrivit primelor mesaje trimise de sititorii REALITATEA.NET pe adresa Martor Ocular. De asemenea, au fost semnalate geamuri sparte.

CUTREMUR VRANCEA. Mircea Radulian, seful INFP, a spus că în zona Galați, Focșani, în apropierea epicentrului, seismul s-a resimțit la o magnitudine de peste 6 grade, din cauza faptului că a fost un cutremur de suprafață.

Cutremurul s-a mai simțit și în alte orașe din țară Vaslui, Constanța, Tulcea, Tecuci, Târgu Neamț, Roman, Suceava, inclusiv în Chișinău.

- Referitor la cutremurul din aceasta seara inca nu s-a spus nimic de Constanta. As vrea sa preciz ca aici s-a simtit destul de tare si a durat in jur de 15 secunde, Corina

- In zona Tecuciului s-a simtit foarte tare si lung, ca si timp si ma intreb daca nu cumva are legatura cu sonda de gaze de sist care tocmai s-a instalat

- Cutremurul de sâmbătă seara, cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter, nu a provocat nici pagube și nici victime, fiind însă resimțit cu putere la Buzău, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu.

- În Focșani, seismul s-a resimțit destul de puternic, mai ales la etajele superioare. "Se legăna blocul cu noi. Au căzut oale, pahare, hainele s-au așezat mai bine în dulap. Dacă mai dura un pic cădea șifonierul", ne-a spus o doamnă."În urmă cu câteva minunte am simțit cu adevărat sentimentul de frică", a comentat cineva, potrivit ZiaruldeVrancea.ro.

- Rețelele de telefonie mobilă s-au blocat din cauza suprasolicitării, imediat după seism a picat rețeaua de energie electrică pentru minute, bune, au fost geamuri sparte și multă, multă panică.

- Oamenii de la țară spun că au fost avertizați de comportamentul ciudat al animalelor de curte, care au fost agitate cu două-trei minute înainte de mișcarea tectonică. "Parcă a intrat vulpea în găini. Au fost foarte agitate.", ne-a povestit o familie din Biliești. Mulți oameni au intrat în panică mai ales că cei mici s-au speriat și au început să plângă.

În București, nu a apelat nimeni la 112 în urma cutremurului care s-a resimțit și în Capitală. Nu au fost înregistrate nici atacuri de panică.

CUTREMUR VRANCEA.  Mircea Radulian, directorul Institutului pentru Fizica Pământului a declarat pentru REALITATEA TV că replicile ar putea dura mai multe zile, însă nu vor avea decât o magnitudine de 3-4 grade.

CUTREMUR VRANCEA. Gheorghe Mărmureanu, fost director INFP, a declarat că este un cutremur "în limite normale "

CUTREMUR VRANCEA. A fost un cutremur normal. Pot exista și replici, a mai spus Mărmureanu. "Nu înseamnă că va urma neapărat un cutremur mare", a mai spus specialistul.

CUTREMUR VRANCEA. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 40 de kilometri, potrivit primelor estimări comunicate de directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului, Constantin Ionescu, intrat în legătură telefonică la Realitatea TV.

CUTREMUR VRANCEA. Sunt posibile replici de magnitudine mică. 

Cutremurul este localizat în afara regiunii Vrancea, unde se produc cutremurele puternice în România.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL