Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum să faci cel mai bun Tiramisu. Secretul marilor cofetari

Monday, 10 June 2019, 23:37 Sursă: REALITATEA.NET

Ingrediente pentru Tiramisu

– 400 g pişcoturi
– 400 g mascarpone
– 3 ouă
– 2 căni de cafea
– cacao
– lichior Amaretto
– 150 g zahăr
– un praf de sare

Mod de preparare pentru Tiramisu

1. Pregătirea cremei

Tiramisu. Într-un vas se mixează cele trei gălbenuşuri cu zahărul. Între timp albuşurile se bat spumă şi se încorporează cu mascarpone şi amestecul de gălbenuşuri cu zahăr. Se amestecă până se obţine o cremă omogenă, densă şi uşor subţire.

2. Prepararea siropului

Tiramisu. Siropul va fi necesar pentru însiroparea pişcoturilor şi pentru a le înmuia. Se prepară din apă, cafea, zahăr şi la final se adaugă lichiorul. Se lasă la rece. Însiroparea pişcoturilor începe în momentul în care siropul este suficient de rece.

3. Ansamblarea

Tiramisu. Desertul se va monta într-o tavă, astfel: pe fundul acesteia se va întinde un strat subţire de cremă. Peste acest strat de cremă se vor aşeza pe rând pişcoturile însiropate în cafea. După ce s-a completat un rând, se pudrează pişcoturile cu cacao şi apoi se adaugă un alt start de cremă. Va veni cel de-al doilea rând de pişcoturi, peste care se va pudra cacao şi apoi restul de cremă rămas. Peste stratul final de cremă se pudrează iar cu cacao.

Recomandări pentru rețeta de Tiramisu

Pentru a obține rețeta Tiramisu mai delicios puteţi realiza chiar acasă pişcoturile. Siropul să fie întotdeauna rece când se începe înmuierea pişcoturilor. Păstrarea la rece pentru cel puţin 2-3 ore va face ca desertul să fie mult mai delicios. În crema de mascarpone puteţi adăuga şi frişcă, pentru un altfel de gust.

Trucuri 

Pentru că a venit vara și fructele delicioase se găsesc peste tot, puteți adăuga în prăjitura preferată felii de căpșuni, cireșe, felii de piersici sau chiar ananas. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL