Cum s-au infiltrat rușii în campania pro-Trump. Strategia KGB, deconspirată

Tuesday, 20 February 2018, 09:34 Sursă: REALITATEA.NET

Pentru marile publicații americane, cu o linie editorială orientată împotriva actualului președinte, dovezile aduse de comisia de anchetă FBI condusă de fostul șef al instituției, Robert Mueller, sunt dărâmătoare pentru Trump și pentru Rusia.

„Actele de acuzare publicate vineri sunt descrierea cea mai completă a interferenței ruse în alegeri pe care o avem până acum, o echipă de 24 de oameni, cu specialiști în grafică, analiști de informații și o optimizare a a site-urilor folosite pe motoarele de căutare, cu scopul de a-i păcăli pe americani", scrie The Washington Post.

Modul de operare descris de anchetatorii FBI este următorul: înainte de campanie, încă din 2014, au fost create sute de conturi pe Facebook, Instagram, conturi cu un conținut tipic american, platitudini menite să creeze impresia că în spatele postărilor se află simpli cetățeni ai SUA. După 2015, aceste conturi s-au politizat, au susținut teorii conspiraționiste și au produs divergențe mari de opinie pe rețelele sociale. Echipa rusă a oferit bani unor cetățeni americani pentru a investi în campanie, inclusiv pentru a plăti actori.

Ca și până acum, Donald Trump a negat orice complicitate cu Rusia. „Rusia şi-a început campania împotriva SUA în 2014, cu mult înainte de anunţul meu că voi candida la preşedinţie. Rezultatele alegerilor nu au fost afectate. Campania Trump nu a făcut nimic rău – nicio complicitate!", a scris preşedintele SUA pe Twitter.

Procurorul general adjunct al SUA, Rod Rosenstein susține și el că „în actul de acuzare nu este vreo referire la faptul că a fost influențat rezultatul alegerilor.

În acest context, site-ul american Zero Hedge amintește de fostul agent KGB Iuri Bezmenov, care a defectat în Vest în anii '70 și care a descris într-un interviu din 1985 o strategie sovietică împotriva Vestului ce seamănă mult cu ceea ce FBI acuză că s-a întâmplat în campania prezidențială din 2016.

Principalele operațiuni KGB nu au fost cele de spionaj, ci cele de subversiune ideologică desfășurată pe perioade lungi. Bezmenov vorbea în urma cu 30 de ani despre patru etape ale operațiunilor serviciilor sovietice. Prima este „demoralizarea" (demoralizarea unei națiuni ar lua potrivit KGB 15-20 de ani) ce presupune educarea unei întregi generații ce ar urma să fie folosită ca „idioți utili", potrivit Cotidianul.ro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL