Cum s-a văzut super-luna albastră de ieri

Thursday, 01 February 2018, 08:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Spectacol astronomic impresionant în întreaga lume. O aşa-numită "triadă lunară" a fost vizibilă pe cer. A fost vorba de prima eclipsă totală de Lună, ce a coincis cu Luna albastră, adică cea de-a două Lună plină în aceeaşi lună calendaristică. Dar şi cu super-Luna, adică momentul când satelitul natural se află în cel mai apropiat punct de Terra. Oamenii din toate colţurile Globului au admirat fenomenul.

În ultima zi din luna ianuarie a avut loc un fenomen sspectaculos care nu a mai avut loc în ultimii 150 de ani: Eclipsă de super lună Albastră- Sângerie.

Eclipsa de lună de pe 31 ianuarie a fost prima dintre cele două care se vor produce în cursul anului 2018 și este specială deoarece va avea loc într-o zi în care pe cer va fi Lună Albastră. Aceasta este denumirea populară dată celei de-a doua luni pline care se produce în cursul aceleiași luni.

Eclipsa de lună de ieri nu a fost bine vizibilă în Europa, ci doar în Asia, Australia, Oceanul Pacific, Vestul Americii de Nord. În zona României a fost vizibil doar sfârşitul eclipsei, şi doar în anumite condiţii, la răsăritul Lunii.

 

Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE