Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum recunoști un accident vascular cerebral. Semnele care îţi pot salva viaţa

Tuesday, 30 August 2016, 15:00 Sursă: REALITATEA.NET

Ultimele date furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) arată că bolile vascular cerebrale ucid de patru ori mai mulți români decât alţi cetăţeni europeni și de șapte ori mai mulți decât în SUA. La nivel mondial, 10% din populaţie moare din această cauză, potrivit datelor OMS, iar perspectivele nu sunt deloc optimiste. Se estimeză că AVC va deveni, până în anul 2030, principala cauză de mortalitate la nivel mondial, ajungând la aproximativ opt milioane de decese anual. Cauzele sunt diverse, însă, cele mai frecvente sunt reprezentate de stilul de viață nesănătos.

Potrivit specialiștilor, există persoane care pot suferi AVC, fără însă să știe că au această problemă. Dacă vei ştii să recunoşti simptomele accidentului vascular cerebral poţi acţiona rapid, pentru a diminua efectele negative ale acestuia asupra stării de sănătate.

Iata care sunt principalele simptome:

– Afectarea vederii.  Problemele de vedere precum vederea înceţoşată sau vederea dublă reprezintă un indicator important al AVC-ului. Acest simptom apare în 44% din cazuri.

– Confuzie sau dificultate la vorbire. AVC-ul poate afecta capacitatea de exprimare şi de înţelegere. Acest simptom apare în 72% dintre cazuri.

– Amorţirea unui braţ sau unui picior. Amorţirea braţelelor sau picioarelor este un simptomn comun al AVC-ului. De obicei, membrele afectate sunt cele din partea opusă zonei creierului unde apare accidentul vascular.

Citeşte continuarea pe doctorulzilei.ro.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL