Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum poţi creşte performanţa PC-ului transformând stick-ul USB în RAM

Thursday, 12 June 2014, 13:27 Sursă: REALITATEA.NET

În video-tutorialul de astăzi discutăm despre un serviciu oferit de Microsoft, în Windows, pe nume ReadyBoost.  Acesta permite memoriilor USB  să fie transformate în memorie virtuală RAM și, automat, să îmbunătățească performanța calculatorului.

Atunci când ne gândim la metode de îmbunătățire a performanțelor PC-ului și la o mai bună funcționare a acestuia, unul din primele gânduri este creșterea memoriei RAM. Cu cât un sistem are mai multă memorie, cu atât aceasta vine în ajutorul hard disk-ului pentru a rula aplicațiile mai rapid și, automat, rezultă un sistem care funcționează mai bine.  Cu toate acestea, adăugarea unor noi plăcuțe RAM nu este tot timpul o soluție viabilă, din cauză faptului că sistemul nostru nu mai are capacitatea de a susține noi plăci de memorie sau acestea nu sunt tocmai cele mai ieftine.

Vă întrebați, așadar, cum ne poate ajuta un stick de memorie pe USB?  Începând cu Windows Vista, ne este pus la dispoziție  de către Microsoft un serviciu pe nume ReadyBoost, pe care îl veți găsi în secțiunea de proprietăți ale unui stick de memorie, ori direct în autoplay-ul memoriei flash atunci când aceasta este introdusă în calculator. ReadyBoost permite Windows-ului să folosească memoria nevolatilă a unui stick de memorie sau card SD pentru a îmbunătăți performanța calculatorului. Citeste mai mult pe playtech.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL