Cum poți să obții respingerea executării silite

Tuesday, 18 September 2018, 16:35 Sursă: REALITATEA.NET

Ați aflat de pe portalul instanțelor că urmează încuviințarea executării silite împotrivă dvs? Trebuie să știți că aveți drepturi și câteodată anumite proceduri judiciare va pot scăpa de la încuviințarea executării silite și astfel de la executarea silită efectivă, arată avocatul Adrian Cuculis.

Adaugă părerea ta

Câți nu se trezesc executați silit peste noapte și evident că nu sunt chemați în instanță atunci când se încuviințează executarea silită.

Acest lucru este din cauza textului de lege care spune că procedura este fără citarea părților, adică un fel de lipsă de apărare.

Haideți să nu mai stăm să ne uităm cu se încuviințează executarea silită abuzivă și ilegala și să ne opunem din timp, spune specialistul.

Prin invocarea motivelor de mai jos puteți obține că și în alte cazuri respingerea cererii de încuviințare a executării silite.

Vom indica și cu titlu de exemplu mai jos cum se poate și ce înseamnă de fapt o apărare în procedura ce este necontencioasa dar esențială atunci când se urmărește Încuviințarea Executării Silite împotriva dvs.

De asemenea, important este să știți că orice încheiere data de către instanța de judecată prin care este lăsat "liber" executorul să va execute silit, poate fi contestată pe calea contestației la executare.

Deși este greu de crezut, sunt peste 7.000.000 de încuviințări de executare silită asta înseamnă că aproape jumătate din populația României a trecut printr-o asemenea procedură.

Vezi mai multe pe Indrumari-Juridice.eu.