Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cristoiu: Singura preocupare a lui Dragnea era să scape de problemele penale, Toader a fost prea deștept să cadă în capcană

Thursday, 04 June 2020, 14:25 Sursă: Realitatea Plus

,,Am vurt să văd, ca istoric, dacă modficiările legilor Justiției, a Codurilor Penale, cu toată harababura și dezbaterile din perioada aceea, au fost urmarea unui plan politic al PSD sau dacă erau urmarea obsesiei lui Dragnea să scape nevătămat."

Cristoiu a afirmat, la Realitatea Plus, că interviul cu Tudorel Toader l-a ajutat să înțeleagă și cum a fost posibil ca o guvernare care a venit la putere cu un scop zdrobitor, nemainregistrat din 1989 până la acel moment, să eșueze lamentabil.

,,Asta am înțeles de la Tudorel Toader, că Dragnea dorea să se schimbe totul, legi și reglementări, chiar și Constituția, doar ca să scapre el de proces, asta a fost esența. În acest context Tudorel Toader s-a apărat, trebuie să înțelegem că un om cu experienșa lui a avut o agendă proprie. A fost prea deștept să cadă in capcană. (...) Ne amintim că în acea perioadă, în fiecare luni, o parte a presei anunța ,,gata, acum se dă ordonața pe legile Justiei", când documentul nici nu fusese elaborat. (...) Toader s-a dovedit un tip abil, care a reușit să nu fie dat afara decât destul de târziu și fără să îndeplinească ceea ce îi se cerea. În momentul în care se fac presiuni asupra ta, demisionezi sau alegi calea lui Tudorel Toader, zici ,,Da, da!", dar nu faci (..) Liviu Dragnea a împins o guvernare, țara chiar, într-o fundătură pentru că avea el o problemă personală." a afirmat jurnalistul Ion Cristoiu.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL