Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

COVID-19. Streinu-Cercel: Dacă nu stăm potoliţi, se va întinde problema asta şi până la anul nu mai ieşim!

Thursday, 16 April 2020, 23:59 Sursă: Realitatea.net

"Dacă stăm potoliţi în aceste 4-5 zile, estimez că undeva la jumătatea lunii iulie. Dacă nu stăm potoliţi, atunci se va întinde problema asta şi până la anul nu mai ieşim", a afirmat profestorul Streinu-Cercel, joi seara, la un post tv.

În opinia sa, după luna octombrie, este de aşteptat un al doilea val de îmbolnăviri de COVID-19, el spunând că evoluţia pandemiei are o formă grafică similară cu cea a unui dromader.

"Evoluţia în dromader înseamnă că acum noi vedem capul cămilei. Urmează o perioadă de acalmie, care va fi luna iulie - august, după care din septembrie - octombrie încolo va apărea cocoaşa cămilei. Dacă vă uitaţi şi pe ceea ce spun şi alte ţări - China, de exemplu, care a început să se confrunte cu un al doilea val, de data asta de import de cazuri, lucrurile se complică şi mai mult pentru că va fi un loc de unde vom reînsămânţa, la nivel planetar, circulaţia virusului", a afirmat Streinu-Cercel.

El a criticat decizia autorităţilor de a permite accesul cetăţenilor în pieţe, în preajma sărbătorilor de Paște, apreciind că s-a făcut o greşeală.

"Din păcate, a fost o eroare şi sperăm să nu plătim această eroare foarte scump", a arătat acesta, reiterând importanţa distanţării sociale în prevenirea răspândirii virusului.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL