Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CoVID-19: Serbia se confruntă cu proteste violente pe fondul revenirii stării de urgență. Cum explică președintele decizia nepopulară

Wednesday, 08 July 2020, 10:03 Sursă: Realitatea.net

Serbia se confruntă cu un număr raportat de 16.719 de infecţii cu noul coronavirus (conform Worldometers) şi 330 de decese, însă cifrele sunt în plină ascensiune. Epidemiologii şi medicii au avertizat că spitalele funcţionează la capacitate maximă şi că lucrătorii medicali sunt obosiţi. În timpul conferinţei televizate, Vucic a promis că va construi rapid un nou spital în Serbia, care va avea o capacitate de 800 până la 1.000 de paturi. Riscul de infectare, a adăgat el, va persista şi în sezonul rece atunci când coincide cu gripa sezonieră.

„Ne vom confrunta cu o toamnă dificilă. Nu va exista un vaccin pentru coronavirus până atunci”, a declarat preşedintele sârb.

Opozanţii dau vina pe guvern şi afirmă că oamenii nu trebuie să sufere noi restricţii. Marţi, în jurul orei 22, un grup mic de protestatari s-a împins într-un cordon de poliţie, a spart uşa şi a intrat în clădirea parlamentului. Ulterior, poliţia i-a împins înapoi. Mulţimea a cerut demisia lui Vucic.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL