Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

COVID-19: În Franţa a intrat în vigoare izolarea generală a populaţiei la domiciliu

Tuesday, 17 March 2020, 16:48 Sursă: Realitatea.net

Orice părăsire a domiciliului, dacă este pentru lucru, trebuie justificată cu legitimația profesională de medic, cadru medical sau de îngrijire, cartea de presă pentru jurnaliști sau un atestat eliberat de întreprindere privind prezența indispensabilă la serviciu, documente care trebuie însoțite obligatoriu de o declarație-tip pe proprie răspundere, descărcată de pe site-ul Ministerului de Interne, printată și completată sau scrisă de mână, care să conțină datele personale și motivul deplasării, scrie RRA.

Este permisă, de asemenea, ieșirea din casă pentru aprovizionarea cu produse de sticlă necesitate, alimente sau medicamente, însă doar în imediata apropiere a domiciliului, precum și pentru a merge la doctor sau pentru alte urgențe justificate cu documente. Aproximativ 100.000 de polițiști și jandarmi controlează din acest moment toate persoanele întâlnite pe stradă pe întreg teritoriul Franței.

Orice încălcare a noilor reguli este sancționată cu amendă

Magazinele alimentare au publicat informații privind comportamentul clienților: nu mai sunt folosite coșurile, fiecare vine cu sacoșa lui, iar plata se face numai cu cardul bancar. De marţi, și presa aplică noi măsuri: în studiourile de radio și de televiziune se află doar prezentatorul, ceilalți jurnaliști, comentatori sau invitați intervin prin videotelefon de acasă sau din alte birouri. Intervențiile oficialilor și dezbaterile să fac tot prin intermediul internetului. Numărul jurnaliștilor prezenți în redacție a fost redus la minimum.

Tot marţi, ministrul francez de finanţe, Bruno Le Maire, a anunţat că guvernul de la Paris este pregătit să folosească toate mijloacele pentru a sprijini companiile mari afectate de turbulenţele de pe pieţele financiare, inclusiv prin naţionalizare, dacă va fi necesar.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL