Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CORONAVIRUS | Nelu Tătaru avertizează că NU a trecut pericolul: ”Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm”

Friday, 22 May 2020, 20:14 Sursă: Realitatea.NET

”Noi gestionăm un anumit moment al relaxării într-un interval de două până la zece zile. Orice simptomatologie pentru infectarea COVID poate apărea din a doua până în a zecea zi a infecţiei. Aşteptăm trecerea celor zece zile şi atunci putem spune că efectul a fost masiv ca infectare sau transmitere în comunitate sau un efect care a putut fi gestionat şi ne putem permite un alt tip de relaxări”, a precizat ministrul, vineri, la Iași.

El a precizat că România se află într-o perioadă descrescătoare a curbei infectărilor, dar a avertizat că pericolul nu a trecut.

”Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm. Suntem într-o perioadă şi o fază descrescătoare a curbei, este vizibilă, o avem de vreo săptămână, o săptămână şi jumătate, vrem să rămână aşa, dar încă avem un număr de 200 de pacienţi în terapie intensivă, încă avem decese - 1.159 de decese, mai avem 17.700 de cazuri în total, sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia putem spune că terminăm acest moment al pandemiei şi avem un timp liber în care să putem să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi şi să gestionăm mai bine situaţia care va veni”, a punctat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a subliniat că nu vom renunța prea curând la distanţarea fizică şi nici la purtarea măştii în spaţiile închise. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL