Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus la Tarom: un pilot a fost testat pozitiv. 9 colegi, suspectați

Wednesday, 18 March 2020, 09:59 Sursă: Realitatea.NET

Este vorba despre un copilot ATR care se pare că a fost infectat după ce a fost într-o vacanță de 3 zile la schi, în Germania.

Potrivit ministrului, pilotul este asimptomatic.

Copilotul a aflat că este infectat cu Covid 19 după ce a participat la o ședință a companiei. La ședință au fost prezente 16 persoane.

Grupul de Comunicare Stratică anunţă că pilotul Tarom testat pozitiv cu coronavirus a intrat în contact cu alţi 9 piloţi, cu 22 de colegi şi 19 membri de familie.

La prima anchetă internă persoana a avut contact cu 9 piloți. O parte dintre aceștia au mai avut contact cu 22 de colegi și cu 19 membri de familie. Trebuie menționat că activitatea celorlalte departamente din cadrul Tarom se desfășoară normal. Piloții Airbus și Boeing împreună cu personalul navigant își desfășoară activitatea normal, cu respectarea măsurilor de combatere și de prevenire a răspândirii a noului coronavirus.

De asemenea, flota ATR își desfășoară activitatea normal, cu excepția contacților direcți ai pilotului. Activitatea Aeroportului Otopeni și a celor care se ocupă de dirijarea traficului aerian nu este afectată de această situație", transmite GCS.

Până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire.

De asemenea, dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate și externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL