Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coronavirus: Italia cere statelor UE să o ajute cu măşti sanitare

Friday, 28 February 2020, 17:31 Sursă: Realitatea.net

Potrivit executivului comunitar, Italia a activat Mecanismul de Protecţie Civilă al UE pentru a cere materiale necesare combaterii răspândirii coronavirusului, solicitând concret măşti sanitare, notează Agerpres.

Comisarul european pentru gestiunea crizelor, Janez Lenarcic, a repetat poziţia Comisiei Europene exprimată zilele trecute de mai mulţi oficiali europeni, aceea că ''virusul nu cunoaşte graniţe'', că statele membre ale UE trebuie să dea dovadă de ''solidaritate'' şi să-şi coordoneze răspunsul în faţa progresiei coronavirusului, care în Italia a infectat 650 de persoane şi a provocat 17 decese, conform ultimului bilanţ provizoriu prezentat joi seară. Comisia Europeană a anunţat de asemenea că pregăteşte licitaţii comune pentru achiziţia de echipamente de protecţie astfel încât să fie redus cât mai mult riscul unor posibile deficite de materiale sanitare.

Pe de altă parte, executivul comunitar a confirmat că va coordona o analiză a efectelor epidemiei de coronavirus asupra economiei UE.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-28 21:57:49
Silviu

Foarte bine, arestați nebunii!!

2020-02-28 22:48:14
Nemtii sa se bazeze pe economia discotecarului !!!

Nemtii au crestere de 0.6% dar discotecarul nebun dadea 4% pentru romanika !!!

Alte articole din: ACTUAL