Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

CORONAVIRUS. Gabriela Firea, anunț de ultimă oră. Ce se întamplă cu școlile din București: "Demarăm în regim de urgență"

Thursday, 27 February 2020, 13:17 Sursă: Realitatea.NET

Iata principalele declaratii facute de Gabriela Firea:

"Principala intrebare este daca se impune inchiderea unitatilor de invatamant. Primesc foarte multe mesaje, e normal sa isi faca griji. Toate deciziile se iau la nivlul comitetului special iar noi pentru Municipiul Bucuresti tinem legatura cu institutiile nationale si respectam regulile care ni se impun, in functie de situatie. Nu e cazul sa luam masuri pana nu suntem informati ca suntem in acea situatie sa impune restrictii. Dar putem sa venim in intampinare.

Tin legatura permanent cu domnul doctor Raed Rafat, cu domnul profesor Streinu Cercel. Ei sunt cei care trebuie sa ne transmita si direct si formal si informatl masurile care se impun.

In Bucuresti sunt aproximativ 1000 de persoane care sunt autocarantinate, iar toate persoanele care s-au prezentat la "Victor Babes" sunt sanatoase, deci sunt acasa. 

Masurile pe care dorim sa le luam in continuare: Spitalul de Boli Infectioase a alocat deja un corp de cladire separat cu 60 de locuri, complet renovat, pentru pacientii cu coronavirus. S-a creat un circuit separat inca de la intare. Spitalul Colentina va functiona ca spital suport. Poate sa primeasca pacienti care au nevoie de terapie intensiva.

Demaram in regim de urgenta achizitia unui aparat de testare genetica pentru depistarea coronovirusurilor, la solicitarea domnului profesor Streinu Cercel"


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL