Copilul ei a murit în pântece: "I-am spus medicului că fătul nu mai mişcă. A fost neglijenţă totală"

Thursday, 22 February 2018, 10:04, Sursă: REALITATEA TV

Anchetă în cazul tragediei de la Buzău. Acolo, părinții unui copil care a murit în pântecul mamei, la Maternitate, spun că doctorița care i-a monitorizat sarcina femeii nu și-ar fi făcut datoria. Ministerul Sănătății a cerut DSP Buzău să verifice cazul și să trimită un raport complet. La Talk News, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a condamnat situaţia creată. Șocant este că tatăl a filmat chinul soției sale. Atenţie, urmează imagini și informații cu puternic impact emoţional.

Adaugă părerea ta

Femeia, gravidă în 8 luni, a sesizat primele probleme pe 14 februarie. A simţit că bebeluşul ei nu mai era la fel de vioi ca până atunci. Speriați, ea și soțul au mers la cabinetul obstetricianului, care i-a asigurat că totul e în regulă. Dimineața, au ajuns din nou la medic, care era atunci de gardă la Maternitatea din Buzău. Li s-a spus din nou că bebelușul e bine. După câteva ore, copilul a murit, iar femeia a fost lăsată să se chinuie peste noapte. 

"E greu de descris prin cuvinte prin ce poate să treacă o mamă, dar sper să ne revenim. Putea să facă mai multe într-adevăr, doamna doctor, a fost o neglijenţă, o neglijenţă totală. I-am spus că fătul nu mai mişcă de atât timp, putea să mă opereze şi în acest moment ieșeam din maternitate cu copilul în brațe", spune mama, pentru adevarul.ro.

Ministrul Sănătăţii a condamnat situaţia: "Modul în care se procedează cu pacienţii este cel puţin dezgustător. Mă gândesc la acea mamă care a stat o noapte încercând să mângâie ceva ce nu mai exista practic. Fapte de genul acesta aruncă o pată foarte urâtă pe întreg sistemul".

Doctorița spune că nu își reproșează nimic. Susține că a avut de gestionat o anomalie foarte rară cu o evoluţie extrem de rapidă. Și că inima copilului a bătut normal până în ultimul moment. Copilul era practic înfășurat în cordonul ombilical. Ea a mai precizat că o sarcină oprită din evoluție nu se extrage imediat. 

"Pacienta a rămas la rugămintea mea, la cererea mea, nicidecum la cererea familiei cum se declară la momentul actual. Copilul era ok la momentul acela. Nimic din ce v-am spus nu forța vreo cezariană la momentul respectiv. Nimeni nu putea să prevadă ce se va întâmpla. A fost un accident nefericit, supra-acut, pe care eu nu aveam cum să îl prevăd", spune medicul Anca Şerbănoiu. 

Tatăl susține că a făcut plângere penală pe numele medicului şi urmează să îi facă plângere și la Colegiul Medicilor. În spital se face o anchetă internă. Copilul a murit din cauza unei hemoragii cerebrale cauzate de o strangulare cu cordonul ombilical.