Coronavirus - România: 18070 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Comisia Europeană încurajează transferul de pacienți cu coronavirus între statele membre

Friday, 03 April 2020, 20:16 Sursă: Realitatea.net

"Cooperarea transfrontalieră poate contribui la reducerea presiunii asupra spitalelor suprasolicitate, prin transferul de pacienți care suferă de coronavirus la tratament în statele membre în care sunt disponibile locuri în spitale. Comisia va sprijini, de asemenea, statele membre sau organizațiile neguvernamentale să trimită echipe calificate de personal medical pentru a oferi asistență la nivel transfrontalier", subliniază reprezentanții forului, citați de TVR.

Comisia propune coordonarea cererilor de asistență medicală transfrontalieră prin intermediul Comitetului pentru securitate sanitară și al sistemului UE de alertă precoce și răspuns rapid.

"Obiectul unor asemenea cereri l-ar putea face, de exemplu, locuri în centrele de terapie intensivă, tratamentul și transferul pacienților sau al echipelor calificate de personal medical. Comisia va monitoriza îndeaproape aceste cereri și asistența disponibilă în statele membre", se arată în comunicat.

Mai mult, CE propune sprijinirea autorităților sanitare care solicită asistență prin intermediul mecanismului UE de protecție civilă și clarificarea măsurilor care trebuie luate pentru rambursarea costurilor medicale ale tratamentului transfrontalier.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL