Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

Cine este doctorul Virgil Musta, care a vindecat 49 de pacienţi infectaţi cu COVID-19?

Monday, 23 March 2020, 17:25 Sursă: Realitatea.net

Multă lume se întreabă de ce e Timişoara centrul vindecărilor COVID-19 din România. Până ieri, 49 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi. Care e secretul? Medicul infecţionist, Virgil Musta, un doctor dintr-o familie cu lungă tradiţie liberală, e conectat 24 de ore din 24 cu pacienţii. Pune pasiune în tot ceea ce face. Are toată profilaxia rânduită, bănăţeneşte. Nu pare obosit. Spune că la Spitalul Victor Babeş din Timişoara s-a stabilit o altă schemă de tratament decât în restul ţării, în acord cu marii epidemiologi de la Bucureşti. O pastilă cu două retrovirale şi în cinci, şase zile, pacientul se externează vindecat, nu înainte de a i se face două teste de certitudine. 

Dar cine este miraculosul doctor salvator ale atâtor vieţi? L-a descoperit la orele amiezii tot în clinică. Şi-a făcut un răgaz de trei sferturi de oră pentru un interviu, vorbind despre viaţă, credinţă şi altruism. Timid, ne-a istorisit despre familia lui de legendă.

Bunicul său a fost reprezentantul Timiş-Torontalului la Adunarea Naţională de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918. Străbunicul său era arhiereu al Caransebeşului, tot de factură liberală.

A terminat medicina în 1984. Pentru o scurtă perioadă a fost medic de ţară, la Remetea Mică. Revoluţia l-a prins la Electrotimiş, medic de uzină.

După 1990 s-a înscris la concursul pentru specialitatea de boli infecţioase. La scurt timp şi-a dat doctoratul în enterocolitele la copii. A prins postul la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, pe vremea când era aproape o ruină.

Se ocupă de mai mulţi ani de Centrul Regional dedicat celor infectaţi cu HIV din trei judeţe: Hunedoara, Timiş şi Arad. 

Citește continuarea pe realitateadinpsd.net


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL