Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cifrele continuă să crească în Franța în ciuda lockdown-ului. CARE este cauza și CE noi măsuri se pregătesc

Friday, 06 November 2020, 10:26 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Drept urmare, începând de astăzi, Parisul va interzice serviciile de livrare a preparatelor culinare și pe cele de vânzare la pachet a acestora între orele 22:00 și 06:00 - totul cu scopul de a limita răspândirea COVID-19. 

De asemenea, vânzarea și consumul de alcool în locuri publice vor fi interzise în timpul nopții în Paris începând cu data de 6 noiembrie.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunțat, pe 28 octombrie, că va institui carantina națională, timp de o lună, din cauza creșterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Carantina a devenit aplicabilă două zile mai târziu, respectiv pe 30 octombrie, și va dura până cel puțin pe 1 decembrie.

„Nimic nu este mai important decît viaţa umană”, declara Macron, în alocuțiunea adresată francezilor pe 28 octombrie, precizând că nu există o altă soluție decât carantinarea pentru a opri virusul.

Conform acestei măsuri, școlile, creşele, colegiile şi liceele au rămas deschise, iar barurile, restaurantele şi afacerile neesenţiale au fost închise. În plus, declarația pe proprie răspundere a fost reintrodusă.

În ciuda acestui fapt, restaurantele au putut vinde produse la pachet și au făcut livrari, dar prefectura poliției din Paris a explicat că în cursul nopții se adună numeroși clienți și curieri, în pofida recomandării de respectare a distanțării fizice.

''Atunci când există oameni care nu respectă regulile jocului, expunând riscului sănătatea unui număr mare de persoane, trebuie să pui în practică noi restricții'', a declarat primarul Parisului, Anne Hidalgo, pentru BFM TV.

În plus, o sursă din guvernul francez a menționat că în Paris au fost semnalate ''petreceri clandestine, cine private'', fapt pentru care este nevoie de măsuri mai stricte.

Aflată pe locul cinci în topul celor mai afectate țări la nivel mondial, Franța a înregistat de la debutul pandemiei și până în prezent 1.601.367 de cazuri de COVID-19 și 39. 037 de decese, conform cifrelor la zi actualizate pe site-ul worldometers.info


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL