Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cercetătorii cred că au aflat, în sfârșit, de ce oamenilor le place să bea alcool

Monday, 29 July 2019, 16:47 Sursă: REALITATEA.NET

Cu alte cuvinte, oamenii consumă alcool pentru a-și spori sentimentele pozitive și a le scădea pe cele negative, iar acest lucru se poate observa prin îmbunătățirea stării emoționale dar și prin aprobarea socială.

Iată o listă cu patru motive pentru care bei alcool și ce fel de consumator ești în funcție de acestea.

Bei alcool ca să te integrezi în societate

Acest motiv este extrem de celebru în rândul adolescenților și al adulților tineri. În toate culturile și țările, motivele sociale sunt cele mai frecvente motive pentru care tinerii spun da consumului de alcool.

Așadar, în cazul de față, consumul de alcool este un fel de joc social care implică o „creștere a distracției pe care o ai cu prietenii".

Bei să te conformezi

Cu siguranță, ai consumat alcool la anumite ocazii speciale, doar pentru a te încadra în peisaj. Deși, nu este o alegere pe care ai face-o în mod normal, un pahar de vin te va ajuta să nu te simți diferit față de ceilalți.

Bei ca să îmbunătățești niște aspecte

Pe lângă o simplă băută pentru socializare care este inofensivă, atunci când începi să consumi alcool pentru a-ți îmbunățăți anumite aspecte, există o problemă. Adică, combinația între personalitate și preferința pentru alcool poate fi riscantă, mai ales în cazul tinerilor. Pe lângă faptul că alcoolul te poate transforma dintr-o persoană introvertită într-una extrovertită, te poate face și mai impulsiv.

Bei să faci față unor aspecte din viața ta

În acestă categorie intră cei care beau pentru a face față viziunii negative pe care o au asupra sinelui. Cu alte cuvinte, aceștia cred că băutura îi ajută să facă față problemelor care apar. S-a demonstrat că cei care tind într-o mai mare măsură să recurgă la alcool din acest motiv sunt cei care suferă de anxietate sau de depresie.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL