Ceaiul alb beneficii sănătate: Efectele sunt, pur și simplu, incredibile!

Friday, 06 September 2019, 14:34 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ceaiul alb beneficii sănătate. Pentru că ceaiul alb trece printr-un proces mai mic de prelucrare, păstrează o mare parte din aromă şi aproape toate substanţele nutritive.

Ceaiul alb beneficii sănătate. Iată ce beneficii are ceaiul alb asupra sănătăţii!

Ceaiul alb beneficii sănătate. Întăreşte imunitatea

Radicalii liberi sunt responsabili pentru multe dintre daunele prezente în corp, însă antioxidanţii din ceai combat efecte acestora, protejând organismul şi organele şi ajutându-le să se vindece. Studiile arată că ceaiul alb conţine o cantitate mai mare de antioxidanţi decât ceaiul verde, ceea ce îl face extrem de eficient în stimularea sistemului imunitar.

Ceaiul alb beneficii sănătate. Previne procesul de îmbătrânire

Datorită antioxidanţilor prezenţi în ceaiul alb, pielea devine mai sănătoasă. Tegumentul uscat şi deteriorat este hidratat , stimulând regenerarea celulară. Mai mult, organele şi sistemele corpului sunt detoxificate şi curăţate de toxinele care afectează aspectul pielii. În plus, antioxidanţii ajută pielea să se fortifice împotriva deteriorării apărute în urma procesului de îmbătrânire şi expunerii la soare.

Ceaiul alb beneficii sănătate. Creşte nivelul de energie

Spre deosebire de alte băuturi, care au un conţinut mare de cofeină, ceaiul alb are o cantitate mai mică de cofeină în comparaţie cu ceaiul verde şi cafeaua, crescând nivelul de energie.

Ceaiul alb beneficii sănătate. Previne afecţiunile cardiovasculare

Tot mai multe persoane află că suferă de afecţiuni cardiovasculare. Tensiunea arterială crescută este cea care creşte riscul de probleme cardiace. Dacă vrei să menţii inima sănătoasă, bea mai mult ceai alb, deoarece flavonoidele ajută la reglarea nivelului de colesterol. O altă substanţă din ceaiul alb este catechinele, un tip de antioxidanţi, care, de asemenea, ajută la controlul tensiunii arteriale.

Ceaiul alb beneficii sănătate. Stimulează pierderea în greutate

Alimentaţia joacă un rol important în eliminarea excesului de greutate şi aceasta include şi băuturile. Se recomandă băuturi cu mai puţin zahăr şi cofeină, ceaiul fiind o băutură nutritivă. Catechinele din ceaiul alb, care sprijină reglarea tensiunii arteriale, ajută de asemenea la facilitarea defalcării grăsimilor prin producerea de căldură în organism.

Ceaiul alb beneficii sănătate. Scade riscul de cancer

Studiile recente arată că ceaiul alb, similar cu alte tipuri de ceai, scade riscul de diverse tipuri de cancer. Acest lucru este posibil datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi din ceaiul alb care combate distrugerea radicalilor liberi, una dintre cauzele creşterii celulelor canceroase.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE