Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cea mai bizara creație a cercetătorilor: roboții comestibili din gelatină. Ce gust au?

Wednesday, 07 August 2019, 09:11 Sursă: REALITATEA.NET

În ultima perioadă, specialiștii au tot avansat tot felul de roboți, unii mai performanți ca alții, însă de vreme ce se încearcă imitarea unor organisme biologice, de ce se pierde din vedere un aspect important al oricărei ființe de acest gen? Sistemele biologice au un loc specific în ecosistem, iar legile naturale garantează un echilibru prin intermediul prădătorilor din mediu. Astfel, fiecare organism este hrană pentru un altul.

Mâncarea și roboții au parte de constrângeri diferite și de proprietăți aparte, iar roboții comestibili sunt creați prin uniunea dintre cele două sfere. Roboții comestibili, deși sunt inițial doar un capriciu al specialiștilor, ei prezintă numeroase posibile aplicații. Avem aici în vedere posibilitatea lor de a se deplasa în locuri mai calde sau mai reci pentru a deveni hrană în zonele defavorizate, atât pentru oameni, cât și pentru alte animale. Ceea ce este și mai important este că ei pot fi folosiți pentru a transporta componente farmaceutice în zonele în care ele sunt necesare.

Acest studiu calcă pe urmele unui proiect dezvoltat în 2016, de cercetătorii de la MIT. Aceștia detaliau dezvoltarea unui robot origami, creat prin intermediul intestinelor uscate de porc, și care avea rolul de a se desface pentru a captura și elimina elemente dăunătoare din mediu, precum bateriile.

Noua invenție este ceva mai performantă, măcar conceptual, și asta pentru că mecanismele care pot fi digerate de corpul uman au o utilitate din punct de vedere medical. Odată aflate în interiorul corpului, roboții s-ar putea folosi de reacțiile chimice din organism pentru a se deplasa în zonele asupra cărora ei trebuie să acționeze, pentru a remedia problemele medicale existente.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL