Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce se întâmplă după 15 mai? Ludovic Orban a făcut noi anunțuri

Friday, 24 April 2020, 20:39 Sursă: Realitatea.NET

”Evoluţia din ultimele zile este o evoluţie care ne dă semnale pozitive, sigur că asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm. Am crescut capacitatea de testare, în ultimele intervale de 24 de ore s-au efectuat teste pe peste 7.000 de persoane/zilnic, numărul persoanelor diagnosticate pozitiv este sub 400.

Chiar astăzi, cred că este prima zi în care numărul de persoane vindecate a depăşit numărul persoanelor infectate. Sigur, asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la comportamentul responsabil, trebuie să ţinem cont în continuare de recomandări şi de regulile stabilite, şi, în mare parte, evoluţia ulterioară va depinde de responsabilitatea fiecărui cetăţean”, a declarat, Orban, vineri seara, la un post TV.

Premierul a mai punctat, conform aceleiași surse și că: ”Se va renunța gradual la măsuri începând cu 15 mai. Noi avem o analiză în curs de realizare pe fiecare măsură în parte. Analizăm practic eliminarea fiecărei restricții. Urmează să luăm decizii privind resitrcițiile. Îmi doresc să nu amendăm pe nimeni și toți cetățenii să respecte recomandările.

Obligativitatea purtării măștilor în spații închise e propusă de specialiști. E o măsură necesară obligativitatea măștilor. Pentru persoanele care nu au venituri, o să pregătim un mecanism prin care vor beneficia de măști. Ceilalți cetățeni vor trebui să-și achiziționeze măști. În privința libertății de mișcare, nu va mai exista nicio restricție”.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL