Ce făcea Klaus Iohannis în timp ce se dublau alocațiile

Wednesday, 18 December 2019, 15:37 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

În ziua în care, în Parlament, se vota dublarea alocației pentru copii, președintele Klaus Iohannis a vizitat Casa de tip familial „Sf. Ștefan”, din sectorul 1 al Capitalei.

Centrul oferă găzduire și asigură copiilor accesul, pe o perioadă determinată, la îngrijire, educaţie şi pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale şi includerii sociale. În prezent, 23 de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani, proveniți din familii aflate în situații de risc, locuiesc aici.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, președintele Klaus Iohannis a apreciat că centrul vizitat este unul bine organizat, curat, îngrijit, care oferă copiilor cazare, hrană, monitorizarea stării de sănătate, supraveghere permanentă și sprijin pentru a-și continua cu succes studiile, în unități de învățământ de masă. Copiii au fost ghizii președintelui Klaus Iohannis, i-au prezentat spațiile în care locuiesc și în care își desfășoară activitățile educaționale și au cântat colinde.

Președintele României, preocupat în mod constant de situația copiilor aflați în îngrijirea centrelor de plasament și caselor de tip familial din țară, își reafirmă, și cu această ocazie, susținerea pentru dezinstituționalizare și pentru înlocuirea orfelinatelor și a instituțiilor de plasament cu case de tip familial, concomitent cu asigurarea unor servicii integrate pentru copiii aflați în situații de risc.

Potrivit sursei citate, președintele Klaus Iohannis sprijină eforturile administrației publice și ale ONG-urilor cu activitate în domeniu care contribuie la îmbunătățirea condițiilor în care locuiesc și învață copiii din categoriile defavorizate.

Condițiile de trai și dezvoltare personală oferite de casa de tip familial „Sf. Ștefan” ar trebui să reprezinte normalitatea de care să se bucure toți copiii aflați în situații de risc - atât cei orfani, cât și cei ai căror părinți nu au resursele și capacitatea de a-i întreține, mai precizează Administrația Prezidențială. 

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-18 16:39:14
Amalia

Foarte frumos! Mă bucur să aud și lucruri frumoase ! E de neînțeles și de neconceput cum ,în condiții de pace,copii sunt abandonați, neglijați de părinți, bătuți ,abuzați....Incredibil!

Alte articole din: POLITICĂ