Ce boală gravă poate ascunde spălatul excesiv pe mâini

Tuesday, 02 June 2015, 15:48 Sursă: REALITATEA.NET

Maniera în care ne întreţinem corpul poate spune foarte multe lucruri despre psihicul nostru. Specialiştii susţin faptul că persoanele care se spală excesiv pe mâini manifestă primele simptome ale unei boli obsesive, în timp ce oamenii care neglijează igiena ar putea suferi de depresie.

Adaugă părerea ta

 Igiena corpului este foarte importantă pentru fiecare dintre noi. Un corp întreţinut corespunzător ţine la distanţă virusurile şi bacteriile care pot provoca o sumedenie de afecţiuni. Sunt însă şi oameni pentru care fac excese în privinţa igienei.

Fie că se spală în mod repetat pe mâini, fie că evită să dea mâna cu alte persoane de teama să nu se contamineze cu diverşi microbi, aceste persoane, potrivit specialiştilor, ar trebui îndrumate către un consult de specialitate în cabinetul unui medic psihiatru, scrie Adevărul.

Toate acestea, deoarece, excesele privite din această perspectivă ar putea reprezenta primele semne ale bolii numită obsesie sau , după cum este cunoscută în literatura de specialitate, tulburarea obsesiv - compulsivă.

Această boală este un tip de tulburare de anxietate. Ea se caracterizează prin apariţia unor gânduri stresante, ce par a nu se mai termina. Acestei boli i se mai spune şi «boala îndoielii», pacienţii fiind în permanenţă cuprinşi de temeri şi frici nejustificate. Şi da într-adevăr oamenii care se spală foarte des pe mâini ar putea dezvolta o astfel de boală. Practic le este frică să nu se îmbolnăvească” explică medicul psihiatru Rodica Drăgan, din cadrul Spitalului Municipal Feteşti.