Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Cazurile noi de COVID-19 au scăzut sub 1.000 în Japonia, pentru prima dată în ultimele două săptămâni

Tuesday, 11 August 2020, 10:59 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Ministerul Sănătății din Japonia a anunțat că 842 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost identificate luni, pentru prima dată în 13 zile numărul infecțiilor raportate scăzând sub cifrele cvadruple.

Semne pozitive au apărut și la Tokyo, unde s-au înregistrat până în prezent cele mai multe dintre noile cazuri de COVID-19. Capitala japoneză a înregistrat, luni, 196 de infecții cu coronavirus, fiind pentru prima dată când numărul zilnic de cazuri noi a scăzut sub 200 în ultimele două săptămâni.

În ceea ce privește cazurile noi de decese, luni au fost raportate cinci decese cauzate de coronavirus în toată țara, au spus autoritățile.

Până în prezent, în Japonia au fost identificate 49.630 de cazuri de virus și au murit cel puțin 1.065 de persoane.

Ministrul Economiei, Yasunori Nishimura, care este responsabil de politicile naționale privind pandemia de COVID-19, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că scăderea cazurilor de infectare cu coronavirus s-ar putea datora faptului că au fost efectuate mai puține teste weekend-ul ce tocmai s-a încheiat și care a fost unul de sărbătoare în țara sa.

În context, Nishimura a solicitat o vigilență continuă și a cerut cetățenilor să respecte măsurile de siguranță în viața de zi cu zi, și asta deoarece infecțiile recente au avut loc mai mult în clădirile de birouri, școli și în timpul activităților sociale.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL