Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Caz halucinant la Suceava. Primul medic din România INFECTAT a doua oară cu coronavirus

Friday, 12 June 2020, 16:40 Sursă: Realitatea.NET

După ce s-a recuperat, a venit la serviciu şi a ajutat sute de bolnavi. Acum este, însă, din nou pe patul de spital. 

Șefa Secției de Boli Infecțioase a fost infectată cu COVID-19 în luna martie și s-a întors la serviciu în luna aprilie, după ce a stat internată în spital în primă fază și apoi a stat în izolare împreună cu soțul său, și el pozitiv.

”Este vorba de un singur cadru medical. Am discutat cu doamna doctor. Este un caz științific. Este primul medic din România care ar avea a doua oară boala. Actualul episod de boală nu necesită terapie intensivă, e internată într-o secție a spitalului cu o ameliorare a simptomatologie. Se pare că după primul episod de boală nu a dezvoltat anticorpi, ci doar o colonizare”, a declarat directorul medical al Spitalului Județean Suceava, VALERIU GAVRILOVICI.

Nu se ştie deocamdată dacă dacă medicul s-a reinfectat ca urmare a unei supraexpuneri sau s-a infectat cu un virus care între timp a suferit mutaţii.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Dinu Sădean, a declarat că „virusul este complex şi îşi schimbă structura”. Studiile efectuate până acum pe tema virusului nu oferă date certe despre reinfectare. Până acum s-a considerat că cine trece prin boală dobândeşte imunitate.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL