Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Soțul unei românce, confirmat cu coronavirus, în Italia, la Rimini

Tuesday, 25 February 2020, 15:36 Sursă: Realitatea.NET

Conform presei din Italia, un bărbat de 71 de ani, italian căsătorit cu o româncă, a fost confirmat cu coronavirus, la Rimini. Bărbatul a fost recent în România și s-a întors în Italia, unde este internat în prezent.

Bărbatul ar fi fost chiar în weekendul trecut în România.

Bătrânul este însurat cu o româncă și a stat câteva zile la socri, în comuna Bâlteni. Italianul este acum internat într-un spital din Rimini.

”S-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact. De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere”, a explicat Ministerul Afacerilor Externe.

În acest moment, la Peșteana Jiu, în comuna Bâlteni, se fac investigații, iar localnicii sunt neliniștiți.

„Riscul de a transmite pe teritoriul României este foarte mic. Știm cu toții că această perioadă este de până la 14 zile. S-a aflat, într-adevăr, pe teritoriul României în perioada de incubație, dar fără să aibă potențial de transmitere. Debutul bolii a avut loc la 48 de ore după ce a ajuns pe teritoriul Italiei, ca atare riscul să fi fost contagios pe teritoriul României este foarte mic”, a declarat medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Citește continuarea pe realitateadegorj.net.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL