Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cât de periculos este stafilococul auriu şi cum se transmite?

Monday, 20 June 2016, 16:30 Sursă: REALITATEA.NET

Aproximativ o treime dintre oameni sunt purtători de stafilococ auriu, o bacterie care populează cavitatea nazală şi pielea. Aceasta poate produce infecţii, sinuzite, pneumonii, iar în cazul bebeluşilor născuţi prematur chiar septicemie. La aceste afecţiuni sunt însă predispuse doar anumite persoane.

„Există în unele cazuri defecte ale imunităţii, pacienţii sunt predispuşi la unele infecţii (..) în alte cazuri există infecţii precedente contactului cu stafilococul auriu, care scad rezistenţa temporar, dar suficient cât să îl iei şi să faci boala şi cea mai frecventă şi vestită boală ca şi risc este varicela sau vărsatul de vânt”, explică dr. Alexis Cochino, medic specialist pediatrie și alergologie clinică, conform digi24.ro.

Stafiloculul auriu se transmite prin strănut sau tuse. De aceea, pentru a evita contaminarea este nevoie de respectarea regulilor de igienă, dar şi de o floră microbiană benefică.

Îmbolnăvirile repetate sau curele agresive cu antibiotice cresc riscul infectării cu stafilococ auriu. În aceste cazuri, tratamentul este unul medicamentos.

„Stafilococul auriu, dacă a apucat să se înmulțească şi să producă o boală, este periculos prin substanţele pe care le produce şi care au un efect de distrugere a ţesuturilor, eventual şi a sângelui, pentru că poate să producă anemie, moartea celulelor albe care ne apară de infecţii”, arată dr. Cochino.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL