Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Carmen Dorobăț: "Acum este momentul să scădem numărul de pacienți. În toamnă vine școala, e posibil un al doilea val"

Thursday, 13 August 2020, 09:55 Sursă: Realitatea.net

Autor: Baragan Daniela

Medicul atrage atenția că în spitalele din Iași situația nu este deloc roză. Din contră, spune aceasta, spitalele sunt supraaglomerate, iar medicii lucrează "la capacitate maximă".

"La ATI mai avem un singur loc liber. Mai avem un compartiment de suport de 14 paturi la Spitalul de Neurochirurgie. La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași lucrăm la parametrii mximim. Avem siptale de suport, trei zone de suport în spitalele din Iași. În felul acesta, de la o zi la alta, reușim să manageriem din punct de vedere al spațiului hotelier lucrurile", a afirmat Carmen Dorobaț.

Apelul să către populație după toate aceste luni în care cadrele medicale au lucrat într-un ritm care, recunoaște, le-a luat prin surprindere, este ca toți ar trebui să facem un efort pentru a scădea numărul de infecții pe zi.

"Dacă suntem atenți chiar și în vacanță, chiar dacă suntem la munte sau la mare, să  pastrăm distanța fizică care este un factor extrem de important (...), dacă am fi mai ascultatori, mai deschiși în a primi aceste sfaturi... Acum este momentul când am putea să scădem numărul de pacienți pentru că în toamnă vine școala și este posibil să apară un al doilea val", a explicat amangerul. 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL