Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CÂND ar putea fi gata un vaccin anti-COVID și CE categorii sociale ar putea beneficia primele de el. Declarații OMS

Thursday, 15 October 2020, 08:57 Sursă: Realitatea.net

Potrivit dr. Soumya Swaminathan, cercetătorul şef al OMS, lucrătorii din sectorul medical, cei din sectoarele esenţiale şi vârstnicii vor primi primii vaccinul, detaliile referitoare la priorităţi urmând să fie stabilite de reprezentanții instituției şi de grupurile sale consultative. ”Oamenii tind să creadă că pe 1 ianuarie sau pe 1 aprilie vor lua vaccinul, iar apoi lucrurile vor reveni la normal. Nu va funcţiona aşa”, a declarat Swaminathan. Ea a adăugat că lumea ar putea avea cel puţin un vaccin sigur şi eficace până în 2021, dar acesta va fi disponibil în ”cantităţi limitate”.

Grupul consultativ strategic de experţi în imunizare al OMS, cunoscut drept SAGE, a publicat recent un ste de recomandari pentru ţări cu privire la modul de stabilire a prioritizării diferitelor grupuri de oameni.

În prezent, mai mult de 10 vaccinuri împotriva coronavirusului, din întreaga lume, se află în studii clinice de fază finală, a mai spus Swaminathan, precizând că, pe măsură ce diferite vaccinuri vor primi aprobarea pentru a fi distribuite, SAGE va publica îndrumări cu privire la populaţiile pentru care este cel mai potrivit vaccinul şi cum să fie distribuit.

”Majoritatea oamenilor sunt de acord că va începe cu lucrătorii din domeniul Sănătăţii şi lucrătorii din prima linie, dar chiar şi atunci trebuie să fie definit care dintre aceştia prezintă cel mai mare risc şi apoi vârstnicii şi aşa mai departe. (...) Vor exista o mulţime de îndrumări, dar cred că o persoană obişnuită, un tânăr sănătos ar putea fi nevoit să aştepte până în 2022 pentru a obţine un vaccin”, a mai spus reprezentantul OMS.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL