Cadoul de adio al Sorinei Pintea pentru industria farmaciilor fantomă

Monday, 16 December 2019, 13:37 Sursă: riseproject

Autor: Realitatea.NET

În ultimele zile pe care le-a petrecut la Ministerul Sănătății – așteptând să fie înlocuită de un succesor votat de actuala majoritate parlamentară – Sorina Pintea a eliberat șapte noi autorizații de funcționare farmaceutice, într-un oraș deja arhiplin de farmacii.

Este vorba de municipiul Vaslui, localitate unde, până la decizia demnitarului PSD, existau, oricum, mai multe farmacii față de câte spune legea că ar trebui să fie. 

Fostul ministrul se apără afirmând că pragul maxim al numărului de farmacii admise în Vaslui – una la 3.500 de persoane –  nu fusese încă atins, ținând cont de populația scriptică a orașului. 

Însă recunoaște că această populație nu au are, în cazul de față, nicio legătură cu adevărata situație demografică a localității. 

E vorba de o populație care o triplează, în mod artificial, pe cea reală, prin înglobarea a zeci de mii de cetățeni proveniți din Republica Moldova – persoane care și-au înregistrat domiciliile aici doar pentru a putea obține cărți de identitate românești. 

Material integral pe Rise Project.Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL