Bucureștiul se schimbă dramatic! Ce se întâmplă cu Piața Unirii și cu Parcul de la Sala Palatului

Friday, 01 February 2019, 09:48, Sursă: REALITATEA.NET

Parcuri şi spaţii verzi din Bucureşti ar urma să fie modificate sau ar putea chiar să dispară cu totul, pentru a face loc unor locuri de parcare, susține digi24.ro. 

Adaugă părerea ta

Primăria Capitalei va declara zonele respective de utilitate publică, pentru a face loc unor parcaje subterane, alei pietonale sau chiar cafenele, susține sursa citată.

Parcul Sălii Palatului va fi schimbat complet. Ca să construiască 900 de locuri de parcare subterane, Primăria Generală are nevoie de o bucată de spaţiu verde, care se va transforma în acces spre parcaj. Câteva zeci de arbori ar urma să dispară, mai scrie sursa menționată.

Locuitorii din zonele vizate şi activiştii de mediu avertizează că urmează un dezastru ecologic şi se opun modificărilor. Dan Trifu, vicepreședinte Eco Civica, a spus: "Se produce o betonare totală şi o dizlocare majoră de pânză freatică. Este o mare pierdere, mai ales că aici sunt obiective istorice extraordinare".

Deşi renovat acum 3 luni, Parcul Tribunalului ar putea fi şi el transformat într-o parcare. Arborii din zonă sunt martori ai veacurilor. Fac parte din Codrii Vlăsiei care acopereau odinioară centrul Bucureştiului. Aici, primăria vrea să facă alei pietonale.

În Parcul Izvor, chiar vis-a-vis de Parlament, o bucată de parc ar urma să se transforme într-o bibliotecă subterană. Iar pe spaţiul verde de peste drum de acesta, PMB ar mai vrea să facă o parcare şi un pasaj pietonal.

Una dintre cele mai dramatice schimbări ar urma să fie pe Bulevardul Unirii. Pe porţiunea dintre Piaţa Constituţiei şi Piaţa Unirii şoseaua care e acum pe centrul arterei ar urma să fie mutată la margine, iar arbori ar urma să dispară. În locul benzilor de circulaţie ar urma să apară terase şi cafenele şi o zonă de promenadă.

Citește mai multe aici!