Bitcoin a început să crească. Peste ce prag a trecut

Tuesday, 03 July 2018, 16:44 Sursă: REALITATEA.NET

Valoarea înregistrată astăzi este rezultatul unei tendinţe de creştere pe termen scurt începută pe 29 iunie, atunci când un Bitcoin a fost cotat şi cu 5.857 de dolari. Calculată pe o perioadă de mai multe luni însă, tendinţa generală a cotaţiei unui Bitcoin este de scădere.

Cea mai mare valoare înregistrată vreodată de Bitcoin a fost cea de la mijlocul lunii decembrie 2017, atunci când ajunsese la pragul de 19.850 de dolari (14.214 euro), pentru ca ulterior să sufere o scădere abruptă, până la 11.000 de dolari (7.970 de euro).

De atunci, valoarea unui Bitcoin a continuat să scadă, cu mici episoade de creşteri uşoare. În luna martie a ajuns până la 6.500 de dolari, ulterior a crescut până la 9.818 de dolari, pentru ca mai apoi scăderea să se reia. În momentul de faţă, valoarea unui Bitcoin pare să se fi stabilizat în intervalul 5.860-6.650 de dolari.

Bitcoin, prin însăşi natura sa, este o criptomonedă volatilă, a cărei evoluţie a mai fost influenţată şi de o serie de furturi - precum cazurile Coinsecure sau Coincheck - sau de interzicerea de către Google a reclamelor pentru criptomende pe motiv că au „conţinut înşelător”. Google a fost a doua companie americană mare care a luat această decizie, după Faceoobk.

 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL