Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bianca Andreescu, minunea de 18 ani care a spulberat-o pe Wozniacki, face istorie la Australian Open

Tuesday, 15 January 2019, 09:04 Sursă: REALITATEA.NET

Bianca Andreescu reușește o nouă performanță după traseul fabulos de la turneul de la Auckland, Australia. Canadianca cu origini românești a trecut în trei seturi de tânăra de 17 ani Whitney Osuigwe din SUA, locul 198 WTA.

După turneul de la Auckland, când le-a eliminat pe Caroline Wozniacki, Venus Willams și T.Babos și a ajuns în finala turneului, Bianca Andreescu a urcat de pe locul 152 WTA pe locul 106 WTA la startul lui Australian Open.

Bianca Andreescu va juca în turul doi împotriva letonei Anastasija Sevastova (28 ani), locul 13 WTA, care a trecut de nemțoaica Barthel în două tururi.

Primul mesaj postat de Bianca Andreescu după victoria de la Australian Open: "Am obținut astăzi prima victorie pe tabloul principal la un turneu de Grand Slam. Am făcut o baie de gheață timp de 20 de minute. nu sunt sigură cum voi iesi lol. Suportul publicului a fost ireal astăzi. Mulțumesc, băieți", a scris românca.

Bianca Andreescu, de 18 ani, a spulberat-o pe Wozniacki! Bomba începutului de an în tenis

Bianca Andreescu, jucătoare de origine română de doar 18 ani, a reuşit surpriza începutului de an în tenis. Bianca Andreescu, care reprezintă Canada și se află pe locul 152 WTA, a spulberat-o pe Caroline Wozniacki, numărul 3 mondial.

Bianca Andreescu a venit din calificări și a surprins pe toată lumea prin parcursul perfect. Bianca Andreescu a arătat că are toate datele pentru a face din 2019 anul său. Obiectivul jucătoarei de origine română este pătrunderea în Top 50 WTA.

Bianca Andreescu, surpriza acestui început de an, provine din părinți români și a început tenisul la Pitești, dar joacă sub steagul Canadei.

Cum a ajuns românca Bianca Andreescu să reprezinte Canada

Bianca Andreescu s-a născut în anul 2000 în Canada, acolo unde tatăl ei avea un job, dar a făcut primi păși în tenis în România.

La vârstă de 7 ani, Bianca Andreescu a fost dusă la tenis de părinții ei, la Pitești, unde locuiau împreună cu bunicii. După doi ani petrecuți în România, familia Andreescu a revenit în Canada, iar Bianca Andreescu, a cărei tenismena favorită e Simona Halep, a ajuns în lotul național de tenis al Canadei.

Mama Biancăi Andreescu a dezvăluit că nu s-a gândit niciodată ca fiica ei să reprezinte România, asta pentru că Federația de Tenis din Canada oferă multe beneficii. "Nu ne-am gândit la asta. Dacă sunt niște copii talentați, Federația le oferă mult sprijin. Canadienii sunt foarte organizați în tot ceea ce fac. De asemenea, Canada este o țara multiculturală, deci toți au venit de undeva", a spus mama Biancăi Andreescu.

La juniori, Bianca Andreescu a câștigat două turnee de Grand Șlam, în probă de dublu, alături de Carson Branstine. Cele două s-au impus în 2017 la Australian Open și Roland Garros.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL