Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avertisment oficial: revoltele din Statele Unite vor duce la apariția de noi focare COVID

Wednesday, 03 June 2020, 07:52 Sursă: Realitatea.net

Este mediu ideal pentru răspândirea virusului. Deşi majoritatea protestatarilor au purtat măşti şi şi-au acoperit faţă în timpul manifestaţiilor, numărul mare al celor care au participat a făcut dificilă distanţarea socială, a explicat  Jerome Adams într-un interviu pentru Politico.

,,Având în vedere modul în care se propagă virusulu, aveam toate motivele să ne așteptăm la apariția de noi focare care să se răspândească," a afirmat oficialul amercan.

Adams, el însuși afroamercian, a atras atenția și asupra faptului că mortalitatea în rândul populaţiei de culoare este mult mai mare, ceea ce poate fi un factor agravant în cazul protestatarilor.

Şeful Corpului de Control al Serviciilor de Sănătate Publică nu este primul oficial guvernamental care atrage atenția că protestele uriașe din Statele Unite, pe lângă alte efecte sociale și economice, pot influența nefast și luptă pentru combaterea coronavirusului.

Cu aproape 2 milione de cazuri și circa 110.000 de decese, Statele Unite sunt țara care a avut de suferit cel mai mult în urma pandemiei COVID.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL